Δημοφιλή Συμπληρώματα Διατροφής
Σπύρος Γεωργακόπουλος
Χημικός Τροφίμων
Περιγραφή Σεμιναρίου
Τα συμπληρώματα διατροφής συναντώνται σε πολλές μορφές και διαφημίζονται με πολλούς τρόπους καθημερινά προβάλλοντας πλείστες όσες βοηθητικές αλλά και «θαυματουργές» και μη δράσεις. Το σεμινάριο αυτό έχεις ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για το τι ορίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής αλλά και για ορισμένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα που κυκλοφορούν αναλύοντας τόσο τις δράσεις τους όσο και τις προτεινόμενες δοσολογίες αλλά και τις αντενδείξεις τους.
Μέχρι το τέλος της παρακολούθησης της συγκεκριμένης παρουσίασης ο καταναλωτής θα γνωρίζει τι πρέπει να λαμβάνει υπόψη για να επιλέξει τα κατάλληλα για αυτόν συμπληρώματα και θα σχηματίσει μία γενική εικόνα για το σωστό τρόπο χρήσης τους.
Σε Ποιον Απευθύνεται
- Άτομα που δεν δύνανται να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες μέσω της κανονικής τους διατροφής λόγω έλλειψης χρόνου ή αυξημένων απαιτήσεων της καθημερινότητας
- Άτομα με διατροφικά και θρεπτικά ελλείμματα λόγω κάποια παθογενούς κατάστασης – ασθένειας
- Όλους όσους να ενημερωθούν και να διευρύνουν τις γνωστικές τους ικανότητες σχετικά με τα οφέλη και την καταλληλότητα χρήσης των συμπληρωμάτων διατροφής.
Τι θα Μάθω
Θα μάθουμε τι ακριβώς νοείται ως συμπλήρωμα διατροφής σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς καθώς τα trends της αγοράς σχετικά με τις δοσολογικές μορφές των συμπληρωμάτων διατροφής αλλά και τα αντίστοιχα οικονομικά στοιχεία τους βάσει των προτιμήσεων των καταναλωτών παγκοσμίως. Εν συνεχεία θα εξεταστούν 10 από τα πιο συχνά απαντώμενα και διαφημιζόμενα συμπληρώματα διατροφής στα οποία θα γίνει εκτενής αναφορά στις πραγματικές και εμπεριστατωμένες ιδιότητες τους, στις μορφές, στις προτεινόμενες δοσολογίες καθώς και στις κατηγορίες ατόμων που πρέπει να εφιστούν ιδιαίτερη προσοχή προτού προβούν σε λήψη τους.
Περιεχόμενα Σεμιναρίου
- Εισαγωγικά στοιχεία
- Ορισμοί
- Οικονομικά δεδομένα
- Οφέλη
- Δράσεις
- Δοσολογία
- Αντενδείξεις
- Οφέλη
- Δράσεις
- Δοσολογία
- Αντενδείξεις
- Οφέλη
- Δράσεις
- Δοσολογία
- Αντενδείξεις
- Οφέλη
- Δράσεις
- Δοσολογία
- Αντενδείξεις
- Οφέλη
- Δράσεις
- Δοσολογία
- Αντενδείξεις
- Οφέλη
- Δράσεις
- Δοσολογία
- Αντενδείξεις
- Οφέλη
- Δράσεις
- Δοσολογία
- Αντενδείξεις
- Οφέλη
- Δράσεις
- Δοσολογία
- Αντενδείξεις
- Οφέλη
- Δράσεις
- Δοσολογία
- Αντενδείξεις
- Οφέλη
- Δράσεις
- Δοσολογία
- Αντενδείξεις
Συμπεράσματα και χρήσιμες συμβουλές
Εισηγητής
Σπύρος Γεωργακόπουλος
Χημικός Τροφίμων
Ο Σπύρος Γεωργακόπουλος είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) του τμήματος επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων (Ε.Τ.Τ.) με μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας ( MBA in Agribusiness Management)