Γνωριμία
Η Σενικίδου Γεωργία είναι ψυχολόγος με προπτυχιακές σπουδές στο ΑΠΘ και τη γνωστική αναλυτική ψυχοθεραπεία από την ΠΕΓΑΨ. Υλοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της «Κοινωνικής Ψυχιατρικής» του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών το «Μητέρας έργον», στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αργότερα, εργάστηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση, όπου παρείχε ψυχολογική, ψυχοθεραπευτική και κοινωνική υποστήριξη σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα παιδιά και εφήβους.
Εργάστηκε ως ψυχολόγος σε σχολικές μονάδες, παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς/φροντιστές. Στη παρούσα χρονική περίοδο πραγματοποιεί ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Έχει λάβει κατάρτιση στο αντικείμενο της «Προαγωγής ψυχικής υγείας παιδιού και εφήβου» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Και συμμετείχε στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική στη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας» του ΕΚΠΑ. Έχει λάβει εξειδίκευση στη «Συμβουλευτική στην υπογονιμότητα, αναπαραγωγική και περιγεννητική περίοδο».
Συγχρόνως, είναι αθλητική ψυχολόγος με εκπαίδευση στο IBAT Dublin College, υποστηρίζοντας τους αθλητές σε ψυχολογικό κομμάτι για την αύξηση-βελτίωση της αγωνιστικής επίδοσης τους. Είναι καταρτισμένη στο βασικό μέρος εκπαίδευσης της τραυματοθεραπείας από τον φορέα της TACT Hellas.
Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικό έργο στο τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Πώς η κρίση άλλαξε τη συμβολική αναπαράσταση της κοινότητας και της ταυτότητας. Προτάσεις για τη χάραξη πολιτικής».
Και επίσης έχει συνδράμει ενεργά τα προηγούμενα έτη σε ερευνητικά έργα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, με δείγματα μέσω χορήγησης ψυχομετρικών εργαλείων και ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων στους ψυχιατρικούς ασθενείς της κλινικής.
Υπήρξε εθελόντρια στο σύλλογο γονέων-παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Λάμψη», στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος στην περιοχή του Έβρου.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε διεπιστημονικά συνέδρια ψυχολογίας, ψυχοφαρμακολογίας και αθλητικής ψυχολογίας. Εκ των οποίων η συμμετοχή στο 7ο Συνέδριο Εκπαίδευσης και Έρευνας με θέμα: «Η χρήση της τηλεϊατρικής στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων», «Η σημασία της ψυχοθεραπείας στην περιγεννητική περίοδο στο ρόλο της γυναίκας ως μητέρα», «Ένα σχολείο για όλους» κ.ά.
Προσωπικά ενδιαφέροντα ενασχόληση με τον κλασσικό αθλητισμό, έχοντας και στο παρελθόν πανελλήνιες διακρίσεις στα αγωνίσματα αντοχής στα 1.500 και 3.000 χλμ.