• Αλεξάνδρα Μπελεγράτη - Σεναριογράφος - Συγγραφέας - Σκηνοθέτης - Scriptwriting Lecturer & Advisor

    Αλεξάνδρα Μπελεγράτη

    Σεναριογράφος - Συγγραφέας - Σκηνοθέτης - Scriptwriting Lecturer & Advisor

    Στείλτε Μήνυμα
  • Γνωριμία

    Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα ως Visiting Lecturer, στο μάθημα του Σεναρίου και των Βιβλικών Ελληνικών. Διδάσκει στο Metropolitan College – affiliate of Queen Margaret University of Edinburgh το μάθημα του Σεναρίου σε όλα τα έτη του Τμήματος Σκηνοθεσίας, ομοίως, δίδαξε Σενάριο στα δύο έτη του Τμήματος Σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Επιπλέον, δίδαξε ως Visiting Lecturer στο Τμήμα Δημοσιογραφίας στο ΕΚΠΑ, συγγραφή τηλεοπτικού σεναρίου.

    Είναι ανεξάρτητη εισηγήτρια σεμιναρίων και workshops Δημιουργικής Γραφής και Ερμηνευτικής Ανάλυσης Ρόλων, καθώς επίσης και εισηγήτρια σεμιναρίων και workshops σεναρίου στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Εργάζεται ως αναλύτρια και σύμβουλος σεναρίων μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

    Εργάζεται ως σεναριογράφος μυθοπλασίας και ως σεναριογράφος ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και τηλεοπτικών σειρών και διαφημιστικών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Είναι μέλος της ΕΣΕ (Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος) και του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός συλλογικής διαχείρισης έργων λόγου).

    Online Σεμινάρια & Workshops