• Πολύνα Κάβουρα - Μουσικοθεραπεύτρια MA NRMT Master of Arts, Nordoff Robbins Music Therapist

    Πολύνα Κάβουρα

    Μουσικοθεραπεύτρια MA NRMT Master of Arts, Nordoff Robbins Music Therapist

    Στείλτε Μήνυμα
  • Γνωριμία

    Η Πολύνα Κάβουρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Νέο Ωδείο Ανώτερα Θεωρητικά, όμποε και πιάνο. Απέκτησε διδακτική πείρα σε ωδεία και ΙΕΚ και συμμετείχε σε οργανικά και φωνητικά σύνολα μέχρι το1999. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του New York University αποκτώντας Master of Arts in Music Therapy.

    Εξειδικεύτηκε με postmasters certification στην Nordoff Robbins Music Therapy από τον ίδιο τον Clive Robbins στην ομώνυμη κλινική. Από το 2002 παρέχει υπηρεσίες μουσικοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, με πολλαπλές αναπηρίες, μαθησιακές και αναπτυξιακές διαταραχές (στο φάσμα αυτισμού), νοητική υστέρηση και με νευρολογικά προβλήματα στον ιδιωτικό της χώρο.

    Το 2008 ίδρυσε το Melotropio όπου συνεργάστηκε με επαγγελματίες υγείας και ειδικούς παιδαγωγούς. Εργάστηκε στη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου Ελπίδα, στο Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαρήκοων παιδιών Β.Ε., στην Αμυμώνη (Κέντρο Ημέρας παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες). Το 2014 ολοκλήρωσε σεμινάρια Συστημικού Γλυπτού της Άννας Εμμανουηλίδου, λαμβάνοντας επάρκεια χρήσης μεθόδου.

    Το 2014 και 2015 συμμετείχε σε πρόγραμμα επιμόρφωσης Erasmus+, με τίτλο «D.E.A.L. Develop Empower-Achieve-Learn: building employability skills through personal development». Το 2016 επιλέχτηκε από το πρόγραμμα Vodafone-World of Difference ανάμεσα σε 194 επιστήμονες με καινοτόμα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα και χρηματοδοτήθηκε για εξάμηνη παροχή μουσικοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους με πολλαπλές αναπηρίες, σε γονείς παιδιών με αναπηρία και σε εργαζόμενους στο χώρο ψυχικής υγείας.

    Το 2017 έλαβε πιστοποίηση θεραπεύτριας-εκπαιδεύτριας μεθόδων E.F.T. μετά από τριετή επιμόρφωσή της στο EFT Center (Emotional Freedom Techniques-Σχολή Τεχνικών Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) Το 2019 εκπαιδεύτηκε στο 1ο και 2ο επίπεδο από την ομάδα του Louis Armstrong Center for Music & Medicine του Mount Sinai Beth Israel Hospital, στη Μουσικοθεραπεία περιγεννητικής φροντίδας, στα πρόωρα νεογνά και στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ).

    Μετεκπαιδεύεται στη μουσικά υποβοηθούμενη ψυχοθεραπεία Guided Imagery and Music (GIM) υπό την αιγίδα του Swedish Advanced Bonny Method GIM Training Program-Association for Music & Imagery.

    Το 2022 εκπαιδεύτηκε στο Music Breathing (ψυχοθεραπευτική μέθοδος θεραπείας τραύματος και αγχώδους διαταραχής) από τον εμπνευστή της ψυχίατρο Dag Korlin και την Ευαγγελία Παπανικολάου. Από το 2024 συνεργάζεται με την «εντροπία» ως εκπαιδεύτρια στο τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη συστημική θεραπεία και συμβουλευτική.

    Έχει οργανώσει βιωματικά σεμινάρια με Έλληνες και ξένους μουσικοθεραπευτές και εισηγηθεί σε πλήθος διαλέξεων, ημερίδων και συνεδρίων. Το 2019 δημιούργησε ένα νέο κέντρο μουσικοθεραπείας και έκφρασης στην Άνω Τούμπα το LaSol, που παράλληλα στεγάζει θεραπευτικές-καλλιτεχνικές δράσεις.

    Online Σεμινάρια & Workshops