Έναρξη: 16 Οκτωβρίου 2024
Η Ζωή Μετά τη Διάγνωση…
Ένα βιωματικό εργαστήρι για να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν συνεχίσετε να ζείτε τη ζωή σας μετά από τη διάγνωση με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θάρρος και αισιοδοξία.
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Δέσποινα Καραμήτσου
Εκπαιδευτικός - Καθηγήτρια Αγγλικών
Αλεξάνδρα Μπελεγράτη
Σεναριογράφος - Συγγραφέας
Πολύνα Κάβουρα
Μουσικοθεραπεύτρια
Κατερίνα Χλωροκώστα
Pg.D Δραματοθεραπεύτρια
Φανή Οικονομοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Περιγραφή Σεμιναρίου
Η ζωή δεν είναι πάντα ανέφελη και η εισβολή μιας ασθένειας στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και άγχος. Η διάγνωση μιας χρόνιας πάθησης δεν επηρεάζει μόνο τον ασθενή αλλά και τους γύρω του, δημιουργώντας ένα σύνολο από μικρά και μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα.
Σε αυτό το online σεμινάριο, θα εξετάσουμε αρχικά τα διάφορα συμπτώματα που οδηγούν τον ασθενή στο γιατρό, καθώς και τα ποικίλα συναισθήματα που προκύπτουν με την ανακοίνωση της διάγνωσης. Θα μιλήσουμε για το σοκ, την άρνηση, τον φόβο και την ανησυχία που συνοδεύουν αυτή τη νέα πραγματικότητα.
Στη συνέχεια, θα επιχειρήσουμε να διαλύσουμε τους φόβους και τις ανησυχίες που βιώνει τόσο ο ασθενής όσο και η οικογένειά του. Θα διερευνήσουμε τρόπους αντιμετώπισης της πολυδιάστατης πραγματικότητας που επιφέρει η διάγνωση μιας χρόνιας πάθησης. Μέσα από πρακτικές συμβουλές και στρατηγικές, θα ανακαλύψουμε πως η καθημερινότητα μπορεί να γίνει πιο διαχειρίσιμη.
Θα παρουσιαστούν επίσης διάφορες συμπληρωματικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επιπλέον, θα ξεκαθαρίσουμε τους μύθους από τις αλήθειες που σχετίζονται με τις χρόνιες παθήσεις, παρέχοντας έγκυρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση.
Αυτό το σεμινάριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να λάβετε τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη νέα πραγματικότητα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ελάτε να μοιραστούμε εμπειρίες και να μάθουμε από ειδικούς πώς να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή μετά τη διάγνωση.
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Ενότητες Online Workshop
Σε Ποιον Απευθύνεται
Το σεμινάριο «Η Ζωή μετά τη Διάγνωση» απευθύνεται σε:
- Ασθενείς με Χρόνιες Παθήσεις: Άτομα που έχουν πρόσφατα λάβει διάγνωση ή ζουν με μια χρόνια πάθηση και αναζητούν τρόπους να διαχειριστούν την καθημερινότητα τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.
- Οικογένειες και Φροντιστές: Συγγενείς και φίλοι των ασθενών που επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγαπημένοι τους και να μάθουν πώς μπορούν να τους στηρίξουν αποτελεσματικά.
- Επαγγελματίες Υγείας: Γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας που επιδιώκουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την υποστήριξη των ασθενών με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
- Φροντιστές Ασθενών: Ειδικοί που εργάζονται με άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες ή αναπηρία και χρειάζονται επιπλέον εργαλεία και στρατηγικές για να παρέχουν καλύτερη υποστήριξη.
Τι θα Μάθω
Οι μαθησιακοί στόχοι του σεμιναρίου «Η Ζωή μετά τη Διάγνωση» είναι οι εξής:
- Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τα βασικά συμπτώματα που οδηγούν σε ιατρικές επισκέψεις και θα εξοικειωθούν με τη διαδικασία διάγνωσης και τη σημασία της έγκαιρης ανίχνευσης.
- Θα αναγνωρίσουν τις συναισθηματικές αντιδράσεις στη διάγνωση, όπως το σοκ, η άρνηση και ο φόβος, και θα αναπτύξουν στρατηγικές για τη διαχείριση αυτών των συναισθημάτων και την αποδοχή της νέας κατάστασης.
- Θα εξετάσουν πρακτικούς τρόπους βελτίωσης της καθημερινής ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, ανακαλύπτοντας τεχνικές για την προσαρμογή στις νέες συνθήκες και την επίτευξη ισορροπίας.
- Θα ενημερωθούν για εναλλακτικές θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και θα αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα και τα πιθανά οφέλη αυτών των θεραπειών.
- Θα διαχωρίσουν μύθους από την πραγματικότητα σχετικά με τις χρόνιες παθήσεις.
- Θα κατανοήσουν τη σημασία της υποστήριξης από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, διευκολύνοντας τη δημιουργία δικτύων υποστήριξης και ομάδων αλληλοβοήθειας.
- Θα αναπτύξουν δεξιότητες για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτοφροντίδας, ενθαρρύνοντας την ανάληψη ενεργού ρόλου στη διαχείριση της πάθησης.
- Θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
- Θα γνωρίζουν τι είναι η ντοπαμίνη
Με έναν απόλυτα διαδραστικό και υποστηρικτικό τρόπο θα γνωρίσετε αλλά και θα εφαρμόσετε όλα όσα μάθετε κατά τη διάρκεια.
Εισηγητής
Δέσποινα Καραμήτσου
Εκπαιδευτικός - Καθηγήτρια Αγγλικών
H Δέσποινα Καραμήτσου είναι καθηγήτρια αγγλικών, ζωγράφος και συγγραφέας! Μέσω της τέχνης και της δημιουργικής γραφής προσπαθεί να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό σχετικά με τη νόσο Πάρκινσον.
Αλεξάνδρα Μπελεγράτη
Σεναριογράφος - Συγγραφέας
Βραβευμένη σεναριογράφος, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, αναλύτρια και σύμβουλος σεναρίου, script lecturer & instructor, συγγραφέας.
Πολύνα Κάβουρα
Μουσικοθεραπεύτρια
Η Πολύνα Κάβουρα είναι Μουσικοθεραπεύτρια απόφοιτη του New York University με εξειδίκευση στη Nordoff Robbins Μουσικοθεραπεία. Διατηρεί δικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη από το 2002, έχει συνεργαστεί με διάφορες δομές της πόλης παρέχοντας υπηρεσίες μουσικοθεραπείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Διοργάνωσε και συμμετείχε σε σεμινάρια και ημερίδες καθώς και ήταν ομιλήτρια σε συνέδρια.
Κατερίνα Χλωροκώστα
Pg.D Δραματοθεραπεύτρια
Η Κατερίνα Χλωροκώστα είναι Δραματοθεραπεύτρια με ειδικότητα στη διαχείριση θλίψης και πένθους. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Συμβουλευτική Τοξικοεξάρτησης και στην Συστημική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, με επικέντρωση στη Διαχείριση Κρίσεων. Εργάζεται ατομικά και ομαδικά, σε ομάδες αυτοβελτίωσης και αυτοβοήθειας και τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί σε ομιλίες, βιωματικές συναντήσεις ομάδων και την συγγραφή.
Φανή Οικονομοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Η Οικονομοπούλου Φανή είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο
Περιστέρι. Διαθέτει πτυχίο από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Τεχνολογικού
Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Θεσσαλονίκης και εξειδικεύτηκε στις διατροφικές συνήθειες παιδιών και
εφήβων. Επίσης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Κλινική Διατροφή από το Διεθνές
Πανεπιστήμιο Ελλάδος
Κόστος Συμμετοχής
#Anyonecanlearnhealth
Έναρξη online workshop: 16 Οκτωβρίου 2024
-35%
Early Bird Προσφορά
€165Εγγραφές εως 14 Οκτωβρίου 2024
Regular
€255Εγγραφές εως 15 Οκτωβρίου 2024
3 Άτοκες Δόσεις
Κλείστε θέση στο workshop με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μέσω Klarna σε τρεις (3) άτοκες δόσεις.
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας
Συχνές Ερωτήσεις
Στον επαγγελματικό τίτλο της εισηγήτριας αναγράφεται πως είναι «Εκπαιδευτικός - Καθηγήτρια Αγγλικών». Με ποια ιδιότητα θα παρουσιάσει το workshop;
Με την ιδιότητα της ασθενούς (νόσος Πάρκινσον) η οποία συμμετέχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια παρουσιάζοντας την δική της εμπειρία με τη χρόνια πάθηση θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό για τη νόσο Πάρκινσον. Ακούστε το podcast της κας Καραμήτσου «Νόσος Πάρκινσον: Η Ζωή Μετά τη Διάγνωση» όπου μας περιγράφει την καθημερινότητα, τις προσκλήσεις, τη βιωματική εμπειρία αντιμετώπισης της νόσου Πάρκινσον, μέσα από τα μάτια του ασθενή.
Τι γίνεται αν δεν καταφέρω να παρακολουθήσω live κάποια συνεδρία;
Όλες οι συνεδρίες βιντεοσκοπούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγή τους και είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα για 15 μέρες μετά τη λήξη τους.
Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων της εγγραφής;
Για την Πολιτική Επιστροφής των χρημάτων επισκεφτείτε τη σελίδα Όροι Χρήσης. Εναλλακτικά μπορείτε να ενημερωθείτε κατεβάζοντας το Πρόγραμμα Διεξαγωγής του Online Workshop, στο πάνω μέρος της σελίδας.
Μπορούμε να τύχουμε επιπλέον έκπτωσης αν κάνουμε εγγραφή 2+ συμμετέχοντες;
Φυσικά! Σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε το αίτημά σας.
Τι ισχυεί σε περίπτωση μη διεξαγωγής μιας από τις συνεδρίες του εργαστηρίου με δικής σας υπαιτιότητα;
Έχοντας υπόψιν μας τον τρόπο διεξαγωγής του εργαστηρίου (ζωντανά online zoom meetings), υπάρχουν μερικές ελάχιστες πιθανότητες να μην πραγματοποιηθεί μία ή ακόμα σπανιότερα περισσότερες συνεδρίες την προκαθορισμένη μέρα και ώρα. Ως υπαιτιότητες ορίζονται: μια πιθανή διακοπή ρεύματος στην περιοχή σύνδεσης των εισηγητών, τεχνικής φύσεως λόγοι της εφαρμογής zoom, λόγοι υγείας των εισηγητών κ.α. Σε μία τέτοια σπάνια περίπτωση η συνεδρία που δεν θα πραγματοποιηθεί, θα μεταφερθεί για την επόμενη προκαθορισμένη μέρα και ώρα με το πρόγραμμα να παίρνει την ανάλογη παράταση. Στην περίπτωση μη διεξαγωγής όλου του online workshop θα σας επιστραφεί ολόκληρο το αντίτιμο της εγγραφής. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερώνεστε με email και SMS μήνυμα.