Γνωριμία
Η Κλέλια Καραγιαννάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Μετά την εκπόνηση της πτυχιακής της σχετικά με τους μηχανισμούς της γεύσης, συμμετείχε σε μελέτες αποδοχής, πρόσληψης και αρέσκειας εντόμων και μη οικείων λαχανικών από τα παιδιά, στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό στην Καινοτομία στα Τρόφιμα και το Σχεδιασμό Προϊόντων Τροφίμων (Food Innovation and Product Design) με κατεύθυνση την Υγεία και εστιάζοντας στα Φυτικά Μοτίβα Διατροφής. Έκτοτε, εργαζόμενη στη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συνδυάζει την επιστήμη της Διατροφής με την επιστήμη Τροφίμων με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων που ωφελούν τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον.
Έχοντας μετεκπαιδευτεί στη διαχείριση των Διαταραχών Λήψης Τροφής αλλά και τη Διατροφογενετική, αναλαμβάνει συμβουλευτική και εκπαίδευση ατόμων εστιάζοντας στην ενσυναίσθηση, την ισορροπία και την εξατομικευμένη διατροφή.
Διαθέτει διδακτική εμπειρία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ εδώ και κάποια χρόνια, δραστηριοποιείται και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με δέκτες επαγγελματίες υγείας αλλά και το κοινό. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές δημοσιεύσεις ενώ διαθέτει και προσωπική αρθρογραφία.
Η πολυ-πολιτισμική και διεπιστημονική εμπειρία που απέκτησε έχοντας ζήσει σε επτά
χώρες της Ευρώπης, της δίνει μία συνολική οπτική σχετικά με την κουλτούρα της
τροφής αλλά και τη διαφορετικότητα