• βάσω-ασκητοπούλου-ψυχολόγος-συστημική-οικογενειακή-ψυχοθεραπεύτρια

    Βάσω Ασκητοπούλου

    Ψυχολόγος - Οικογενειακή Ψυχ/τρια

    Στείλτε Μήνυμα
  • Γνωριμία

    Η Βάσω Ασκητοπούλου είναι Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Οικογενειακή – Συστημική Θεραπεία και στη Θεραπεία της Οικογένειας στην Τοξικο-εξάρτηση. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

    Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά από το 2000 με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Ασχολείται με την πρόληψη της τοξικοεξάρτησης και για 24 χρόνια ήταν Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ».

    Δραστηριοποιείται στον τομέα της Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων διδάσκοντας στο πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης από το 2003. Από το 2015 Είναι επικεφαλής της Ομάδας Σχεδιασμού των προγραμμάτων της ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗΣ, μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης που δραστηριοποιείται στους τομείς της Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής.

    Από το 2015 σχεδιάζει και πραγματοποιεί μαθήματα των Ψυχομετρικών Τεστ στους υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών, σχολών αστυνομίας, πυροσβεστικής και το λιμενικό σώμα.