• Μαρία Μπουζιώτη - Εκπαιδευτικός

    Μαρία Μπουζιώτη

    Εκπαιδευτικός

    Στείλτε Μήνυμα
  • Γνωριμία

    Η Μπουζιώτη Μαρία είναι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με εμπειρία 14 ετών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. 

    Έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών , έχοντας ως αντικείμενο Διπλωματικής Εργασίας τις εφαρμογές της Ρομποτικής στην Εκπαίδευση.

    Η Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο για την διδασκαλία μαθημάτων που σχετίζονται με το STEM (Science Technology Engineering Mathematics). Έχει ως σκοπό την ενίσχυση της γνωστικής διαδικασίας και την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, βοηθώντας στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων.

    Είναι κάτοχος πολλών σεμιναρίων τόσο πάνω σε διάφορα θέματα Εκπαίδευσης και Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών, όσο και σε θέματα Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας, Δημιουργικής Γραφής και Διδακτικής της Ιστορίας, καθώς και κάτοχος Εξειδικευμένων Πιστοποιήσεων σε σχέση με την Ειδική Αγωγή και την Ψυχολογία (Αξιολόγηση- Διάγνωση-Θεραπευτική Αποκατάσταση) στον τομέα της Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, έχει συμμετάσχει στην Πρώτη Αυτοτελή Ομάδα Balint για το παιδί.

    Συνδυάζει το κομμάτι της Εκπαίδευσης με την Εφαρμοσμένη Σχολική  Ψυχολογία, λαμβάνοντας επαγγελματική κατάρτιση στις νεότερες πρακτικές και προσεγγίσεις για την αξιολόγηση παιδιών και εφήβων, την υλοποίηση παρεμβάσεων και την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης στο σχολικό περιβάλλον.

    Παράλληλα, είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας HR διαθέτοντας πρακτικές γνώσεις στο HR Analytics, στον ρόλο και τις ευθύνες ενός Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και στην εφαρμογή του ChatGPT σε επιχειρηματικά πλαίσια, επιδεικνύοντας μια ολοκληρωμένη βάση στις πρακτικές και στα εργαλεία HR.