Γνωριμία
Η Ελευθερία Παπαχρήστου είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κλινική Διατροφή. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της ασχολήθηκε ερευνητικά με την διατροφή παιδιών με κυστική ίνωση.
Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της διατριβής ασχολήθηκε με τη διατροφή των παιδιών με τροφικές αλλεργίες. Επιπλέον, έχει λάβει υποτροφία Erasmus στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, όπου και ασχολήθηκε ερευνητικά με τη διατροφή και το εντερικό μικροβίωμα στη Νόσο του Crohn. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, καθώς και προφορικές ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια.